Nyheter‎ > ‎

Föredrag med textilkonstnären Helena Hernmarck

skickad 22 aug. 2012 07:43 av Frida Lindberg
Den 12e september kommer textilkonstnären Helena Hernmarck att hålla föredraget "Att skapa monumental textilkonst" på Fornby Folkhögskola, varmt välkomna! Mer info finns även här.


FÖREDRAG: ATT SKAPA MONUMENTAL TEXTILKONST
 – med textilkonstnären Helena Hernmarck

Helena Hernmarcks specialitet är storskaliga bildvävnader till offentlig miljö. Hon beskriver sitt arv från Alice Lund som en övertygelse och ett väletablerat koncept – att textilkonst och arkitektur hör ihop. Tack vare sin utvandring till Kanada och USA fick hon ett större svängrum att utveckla vävnadsteknikerna röllakan och rosengång. Detta gav vävningen en illusion av djup och ibland rörelse, samtidigt som ryaullen från Wålstedts skänkte lyster till skuggan och ljuset. I föredraget beskrivs arbetet runt uppdragen och visar hur många av de vävda verken som relaterar till sina miljöer och sprider kunskap om denna fantastiska konstart.

Textilkonstnären Helena Hernmarck, utbildad vid Konstfacks textillinje och sedan 1970-talet verksam i USA där hon etablerat sig som en av världens mest framstående textilkonstnärer. I sin ateljé, och även i samarbete med Alice Lund Textilier, har hon utfört monumental textilkonst som finns representerad i offentlig miljö och på museer världen över.


Min önskan är att fånga bilden i det flyende ögonblicket och bevara det i vävnadens fortsatta och tidsbejakande process.

Helena HernmarckDatum: Onsdag 12 september kl 18.00             Plats: Stora Salen, Fornby Folkhögskola

Kostnad: 100 kronor, inträdet betalas kontant på plats.
Föranmälan: Föranmälan till föredraget görs till,
frida@alicelund.se eller tel 0243- 23 32 69


Comments