Nyheter‎ > ‎

Föreläsningskväll på HV Galleri

skickad 15 apr. 2015 06:05 av Frida Lindberg   [ uppdaterad 16 apr. 2015 04:34 ]

Välkomna till föreläsningskväll i samband med utställningen ”Ur vävstolen – en utställning om Alice Lund Textilier”! Föreläsningar av textilkonstnären Helena Hernmarck och Frida Lindberg, verksamhetsledare och ägare av Alice Lund Textiliers ateljé. Konstväverskan Ebba Bergström från Alice Lund Textilier finns på plats vid vävstolen och visar hur man väver rölakansteknik.

Under kvällen kommer textilkonstnären Helena Hernmarck att ta oss med på en resa genom hennes konstnärskap. I mer än 50 år har hon varit tongivande på den textila konstscenen både i Sverige och USA. I sin ateljé, och även i samarbete med Alice Lund Textilier, har hon utfört monumental textilkonst som finns representerad i offentlig miljö och på museer världen över. Helena själv skriver om sin konst; ”Min önskan är att fånga bilden i det flyende ögonblicket och bevara det i vävnadens fortsatta och tidsbejakande process.”

Frida Lindberg kommer att ge en föreläsning om handvävningsateljén Alice Lund Textilier – i nutid och dåtid. Med utgångspunkt i Alice Lunds konstnärskap och hennes funktionalistiska tankegångar pratar Frida om ateljéns verksamhet. Fokus ligger på arbetet i vävstolarna med textil konst, mattor och kyrkliga textilier och forskning utifrån Alice Lund Textiliers arkiv.

Föreläsningskvällen är tyvärr inställd på grund av sjukdom, tack för stort visat intresse!

Comments