Nyheter‎ > ‎

Sista veckan att ansöka till kursen "Skugga till Ljus"

skickad 9 juli 2012 06:09 av Frida Lindberg

Denna vecka är sista möjligheten att ansöka till vävkursen "Skugga till ljus" med textilkonstnären Helena Hernmarck. Missa inte detta unika tillfälle att få ta del av Helena Hernmarcks speciella vävteknik! Se mer info här eller kontakta Frida Lindberg, frida@alicelund.se eller tel 0243-23 32 69.

"Helena Hernmarck, en av vår tids största textilkonstnärer kommer att erbjuda en unik möjlighet att ta del av hennes speciella vävteknik. På Alice Lund Textiliers ateljé, där över 20 stora Hernmarck-vävnader har skapats, får deltagarna möjlighet att lära sig Hernmarck-tekniken. Samtidigt får deltagarna en inblick i hur man kan arbeta med monumental textilkonst i en ateljé idag. Undervisningen ges av Helena Hernmarck och konstväverskan Ebba Bergström.

Vi följer samma steg som när Helena Hernmarck och Alice Lund Textilier väver en stor bildvävnad. Vi startar med en studie i hur man väljer ut ett vackert och passande motiv och hur man förstorar upp och översätter sin skiss.  Vidare ges en gedigen genomgång av vävtekniken och hur man monterar en bildvävnad på bästa sätt och placerar den i en rumslig miljö. Självklart gör vi också ett studiebesök till Wålstedts Textilverkstad och får genom föredrag på ateljén lära oss mer om både Helena Hernmarcks konstnärskap och Alice Lund Textiliers historia."


Comments